Station Groningen Noord een onveilige plek waar hangjongeren de dienst uit maken

Afgelopen vrijdag 1 december, 20.30 uur zag een medewerker van Arriva een jongen op het spoor lopen. Toen de medewerker de jongen aansprak, rende hij gauw naar zijn vrienden en begon vervolgens de gehele groep de medewerker van Arriva te belagen, allereerst werd hij uitgescholden vanwege zijn uiterlijk, en vervolgens werd hij fysiek bedreigd en gemolesteerd. De jongeren gooiden een blik Red Bull bij hem in de cabine, rakelings langs zijn hoofd. Zijn kleding zat onder de Red Bull en heeft in overleg besloten om zijn dienst vanwege de schrik niet af te maken.

Stelselmatig hangen er jongeren rond bij Station Groningen Noord, vaak in de avonduren. Er wordt drugs en drank gebruikt, en reizigers en personeel van Arriva worden geïntimideerd en nu dus ook fysiek belaagd.

De PVV heeft hierover zijn zorg uitgesproken en gevraagd of er maatregelen genomen kunnen worden in de vorm van meer politie capaciteit inzetten rondom het station en preventief cameratoezicht.

Ram ‘’Jongeren zien Station Groningen Noord nu als een schuilplek waar af en toe een trein langskomt. Het station heeft een verloederde, ongure en onveilige uitstraling’