PVV wil af van ‘armoedige uitstraling’

De gemeente moet stoppen met vasthouden aan het “ecologisch” beheer van het groen in de gemeente. Daarvoor pleit de raadsfractie van de Partij Voor de Vrijheid in schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur. Volgens de fractie zorgt het beleid voor een ‘armoedige, onverzorgde en verwilderde indruk’ op verschillende plekken in de gemeente.

Zowel voor als tijdens de zomer werd er veel geklaagd, zo stelt de PVV. Volgens de fractie werden bermen in en rond park Selwerd, de Zonnelaan, de Kometenstaat en delen van het zuiden van de stad en Hoogkerk niet of te laat gemaaid en stonden stoepen vol onkruid. Als er al gemaaid werd, bleef het afval volgens de partij weken liggen. “In de middenberm van de Zonnenlaan of Van Ketwich Verschuurlaan stond het gras zo hoog dat dit het zicht ontneemt op het overige verkeer wat onveilige situaties kan veroorzaken”, schrijft PVV-fractievoorzitter Dennis Ram aan het college. “Verder groeien in de zuidelijke stadswijken paardenbloemen nu overal tussen bestrating, opritten en tuinen. En omdat er niet is gemaaid, gaan de zaadjes van al die paardenbloemen overal in en tussen zitten. 

De PVV haalt ook de broeibrand van afgelopen juni aan de Boerhavelaan aan: “Na het maaien wordt op veel plekken het gras op een bult gegooid. Zo’n bult blijft dan dagen of weken liggen. Met als gevolg dat het gaat stinken, het insecten aantrekt en dat er zelfs een kans is dat het in brand vliegt.”

Volgens de PVV zorgt dit voor grote ergernis in de wijken:


Meer weten? Lees hier het hele artikel van Oogtv:
https://www.oogtv.nl/2022/09/pvv-wil-af-van-armoedige-uitstraling-door-ecologisch-maaibeleid-gemeente-lijkt-failliet-qua-groenonderhoud/