PVV kapot geschrokken over komst 850 extra asielzoekers

De PVV is geschrokken van het feit dat één nieuwe locatie en een uitbreiding van bestaande locatie zijn aangewezen voor 850 extra asielzoekers door het college van B&W. En dat de gemeente Groningen eenzijdig hiervoor kiest, terwijl andere gemeenten niets doen. Daarbij zijn 850 extra plaatsen voor asielzoekers dusdanig ingrijpend dat de PVV een nota van wensen en bedenkingen had verwacht. Ram : “De PVV vindt het zeer ondemocratisch dat dit niet is gebeurd.”

Daarnaast in onze optiek lost het beter faciliteren van asielzoekers helemaal niets op, en zorgt juist voor een extra aanzuigende werking. Daarmee werkt de gemeente Groningen mee aan het vergroten van de asielcrisis. Dat is één van de reden van de PVV om te pleiten voor de asielstop en tegen de spreidingswet.

Samen met de locaties op de Damsterdiep en de Gideonweg legt dit een enorme belasting op de stadswijken in het zuiden en oosten van de gemeente Groningen. De locaties liggen op een steenworp afstand van Damsterbuurt, Oosterparkwijk, Bloemenbuurt, waar al problemen waren door de huidige locaties en de slaapboten. De burgemeester had toegezegd in het politieke vragenuur dat de problemen rondom de tijdelijke AZC-locatie op het Damsterdiep en de slaapboten op het Eemskanaal op korte termijn op te lossen, maar de druk om deze wijken wordt nu juist vergroot met dit voornemen.

Het college beroept zich op humanitaire gronden, maar kijkt weg voor de gevolgen en de oorzaken van deze asielcrisis.

De asielindustrie kost onze samenleving miljarden, naast dat het een enorme extra druk legt op woonmarkt, sociale zekerheid en zorg. Helaas is het zo dat in de Gemeente Groningen als asielzoekers een verblijfsvergunning krijgen ook een wijkurgentie krijgen en voorrang krijgen op de woningmarkt.

Daarbij de gebrekkige integratie in onze wijken waardoor er parallelle samenlevingen ontstaan, waar onze inwoners niet om gevraagd hebben en met alle onveiligheid van dien.

Door het faciliteren van extra opvang werkt de gemeente Groningen mee aan een illegale immigratiestroom die zich uitstrekt over vele continenten, waarbij er 5000 tot 10000 euro persoon betaald moet worden. Deze illegale mensensmokkel kent vele slachtoffers en daarvan veel vermisten op de Middellandse zee met dodelijke afloop. Ram: “Het is tijd om dit falende asielbeleid te stoppen!”

Heb jij bezwaren tegen de komst van AZC’s op deze locaties, mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  En dan nemen wij contact met je op.

 

PVV klein 1